Asistenţă medicală primară

Îngrijirea medicală obişnuită şi gratuită din sistemul public se realizează în primul rând prin intermediul medicului de familie , care tratează persoana bolnavă sau o trimite la un medic specialist, dacă este necesar.

Pentru a beneficia de medic de familie este necesar să dețineți cardul individual de sănătate (TIS) sau să aveți aprobată o cerere de recunoaştere a asistenței sociale. În Țara Bascilor se oferă această asistență prin Serviciul Basc de Sănătate- Osakidetza, care are o rețea de centre publice de sănătate.

În afara acestei reţele sanitare există centre private care în general nu sunt gratuite.

Orar general de asistenţă medicală

În Getxo existen două centre de sănătate y allí trebuie consultat orarul concret al medicului familiei sau al specialistului în cazul dumneavoastră.

Centrele de sănătate de asemnea primesc cazuri urgente între orele opt dimineaţa şi cinci după amiaza. In afara acestui program se poade primi asistenţă medicală de urgenţă.

Se poate solicita programare medicală on-line.

Medicamente

Medicamentele se procură din farmacii. Pentru o mare parte din acestea este nevoie de o reţetă de la medic.

Există diferite reduceri la rețetele pe care proporționează sistemul public, în funcție de situația personală (persoane care lucrează, pensionari, perceptori ai ajutorului social…)

Medicamentele cu reţete prescrise de clinici sau cabinete private nu beneficiază de reduceri şi se achită integral.

După introducerea rețetei electronice, trebuie prezentat la farmacie Cardul de Sănătate pentru a cumpăra medicamentele.

Există o serie de farmacii de gardă care funcţionează peste orarul obişnuit.

Informații despre Covid-19